Boek Dimitri van Toren

Dimitri Van Toren was een buitenbeentje binnen de Nederlandstalige muziek. Lang voordat hij in Nederland bekend raakte met Hé, kom aan was hij een vaste waarde binnen de kleinkunstwereld. Het spotlicht dat na zijn eerste hit op hem gericht bleef, beviel hem niet.

Op het hoogtepunt van zijn bekendheid, besloot hij een stap terug te zetten. Hij bleef verder werken in de luwte en bleef nieuwe liedjes schrijven. Niemand weet precies hoeveel het er zijn.

Met zijn herkenbare stem, zijn onorthodoxe gitaarspel en zijn vaak diepzinnige teksten, wist hij tot op het laatst volle zalen te boeien.

Alles wat Dimitri van Toren schreef had een betekenis, vertelde een verhaal. In dat opzicht was hij een echte troubadour. Hij had iets te delen met zijn publiek en dat deed hij op zijn eigen manier. Zonder compromissen, los van ander motieven.

In dit boek lees je over zijn muzikale carrière, die al begon in de jaren vijftig van de vorige eeuw, over hoe collega's over hem dachten, over zijn teksten, maar ook over wie de persoon Dimitri van Toren was, een minzaam man die door iedereen die hem kende gewaardeerd werd.

Voor zijn fans zal dit boek veel herkenbaars bevatten, voor wie hem minder goed kent zal het misschien een aanzet zijn om hem en zijn liedjes te ontdekken.

Titel: Dimitri van Toren
Auteur: F. Potters
144 bladzijden

€ 18,-

Portkosten:
Nederland = 7.38 €
België = 2.37 €