Foto’s uit het privé-archief en 2 artikelen toegevoegd

Een serie foto’s van Dimitri uit het privé-archief is toegevoegd aan de website.
Klik hier of bekijk ze via menu ‘Foto’s’ onder ‘Omtrent Dimitri’.

Verder zijn er 2 krantenartikelen toegevoegd aan deze website.
Klik hier of bekijk de artikelen via menu ‘Artikelen’ onder ‘Omtrent Dimitri’.

 

Drukbezocht muziekcafé

Enkele sfeerbeelden die genomen werden op het succesvol evenement rond Dimitri Van Toren die doorging op donderdag 23 mei in het OC van Marke.

Tussen koesteren en genieten… Op deze uitnodiging gingen zo’n 100 mensen in op het Muziekcafé van 23 mei in het Markse OC. Eenvoudig en sober werd het verhaal gebracht wie en wat Dimitri betekend heeft voor de organisatoren. Welke mens stak achter de muzikant ? Een evocatie van zijn vroegste werk met archiefmateriaal en live-muziek (met Levien, Piet Cottenier en Luc Desmet).
Genieten van het koesteren…

 

Boek Dimitri van Toren

Dimitri Van Toren was een buitenbeentje binnen de Nederlandstalige muziek. Lang voordat hij in Nederland bekend raakte met Hé, kom aan was hij een vaste waarde binnen de kleinkunstwereld. Het spotlicht dat na zijn eerste hit op hem gericht bleef, beviel hem niet.

Op het hoogtepunt van zijn bekendheid, besloot hij een stap terug te zetten. Hij bleef verder werken in de luwte en bleef nieuwe liedjes schrijven. Niemand weet precies hoeveel het er zijn.

Met zijn herkenbare stem, zijn onorthodoxe gitaarspel en zijn vaak diepzinnige teksten, wist hij tot op het laatst volle zalen te boeien.

Alles wat Dimitri van Toren schreef had een betekenis, vertelde een verhaal. In dat opzicht was hij een echte troubadour. Hij had iets te delen met zijn publiek en dat deed hij op zijn eigen manier. Zonder compromissen, los van ander motieven.

In dit boek lees je over zijn muzikale carrière, die al begon in de jaren vijftig van de vorige eeuw, over hoe collega’s over hem dachten, over zijn teksten, maar ook over wie de persoon Dimitri van Toren was, een minzaam man die door iedereen die hem kende gewaardeerd werd.

Voor zijn fans zal dit boek veel herkenbaars bevatten, voor wie hem minder goed kent zal het misschien een aanzet zijn om hem en zijn liedjes te ontdekken.

Titel: Dimitri van Toren
Auteur: F. Potters
144 bladzijden

€ 18,-

Portkosten:
Nederland = 7.38 €
België = 2.37 €

DVD afscheidsceremonie Dimitri van Toren

In Memoriam Dimitri van Toren

21 mei 2015 stierf Dimitri van Toren op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Voorafgaand aan de crematie werd op 30 mei 2015 in het cultureel centrum De Kei te Reusel een afscheidsceremonie georganiseerd.

Belangstellenden uit Nederland en België bezochten deze ceremonie om Dimitri zijn laatste eer te bewijzen.

Het werd een muzikaal eerbetoon aan de zanger met het grote hart en de warme stem.

Mede dankzij zijn vaste begeleiders, Pieter Koster, Dirk Schreurs, Onno Kuipers maar ook Elly en Rikkert, Lenny Kuhr, Armand, Miek en Roel, Jan Borger, Veerle Dierckx en Stef Wouters, werd deze middag een waardig en onvergetelijk muzikaal eerbetoon.

Deze dvd toont u een uitgebreid en uniek verslag en is daarmee een waardevol document voor iedere Dimitri van Toren bewonderaar.
Het bevat tevens 2 liedjes van een live concert dat Dimitri gaf op 28 september 2014 te Lekkerkerk.

Kostprijs is € 15,-  + verzendkosten