Luistercafé Dimitri van Toren – 13 november 2019 – Simpelveld

Voor de liefhebbers en fijnproevers van Dimitri van Toren, met als titel "Tussen koesteren en genieten".

Dit wordt een onvergetelijke luisteravond over een onvergetelijke zanger en troubadour Dimitri van Toren.

Een avond met veel muziek en teksten en verhalen met Frank Decaluwe, Piet Cottenier en Jan Vliegen.

Moderator is Rik de Smet.

Ook een ontmoeting met zijn minder bekende kanten en werk.
Luisteren naar zijn poëzie die hij op een warme manier op muziek kon zetten. En natuurlijk veel live muziek en een kleine tentoonstelling uit zijn privé collectie.

U bent van harte welkom op woensdagavond 13 november 2019
​Aanvang : 19.30 uur
Entree : € 6
Reserveren: via dit e-mailadres of via 06-55954525

Zie ook Website Puur Weijers & Weijers

Luistercafé Dimitri van Toren

datum:
13 november 2019

Locatie:
Theater De Klimboom
dr. Ottenstraat 46
Simpelveld

Beluister speciale uitzending van Hans Vrielink rondom Dimitri van Toren – 16 augustus 2019

Beluister de opname van een speciale uitzending rondom de zanger Dimitri van Toren door Hans Vrielink.

Dimitri van Toren is jaren geleden te gast geweest in Vrielinks Vrolijke Vrijdag, een radioprogramma van Hans Vrielink. In 2015 heeft het radioprogramma aandacht besteedt aan het overlijden van Dimitri van Toren. Speciale gasten waren Lenny Kuhr en Joseph Schamp (voormalig plugger)
Dimitri Van Toren was één van de weinige artiesten in Nederland, die zo'n 50 jaar in de schijnwerpers heeft gestaan, en er in bleef slagen om zulk een goed werk af te leveren.
De sympathieke Brabantse troubadour startte zijn legendarische carrière in de groep The Headlines. Na een wijziging in de bezetting ging men verder als The Lettersets waarin ook Pierre Kartner en Jaap Goedèl werkzaam waren. Hun muziek werd omschreven als excellente folk.

Dimitri van Toren woonde sinds 1994 in het Brabantse plaatsje Reusel. Hij overleed na een ernstige ziekte op 74-jarige leeftijd.

Hans Vrielink op Facebook >

Vrielinks Vrolijke Vrijdag is een programma van Heusdense Televisie & Radio.

 

Foto's uit het privé-archief en 2 artikelen toegevoegd

Een serie foto's van Dimitri uit het privé-archief is toegevoegd aan de website.
Klik hier of bekijk ze via menu 'Foto's' onder 'Omtrent Dimitri'.

Verder zijn er 2 krantenartikelen toegevoegd aan deze website.
Klik hier of bekijk de artikelen via menu 'Artikelen' onder 'Omtrent Dimitri'.

 

Drukbezocht muziekcafé

Enkele sfeerbeelden die genomen werden op het succesvol evenement rond Dimitri Van Toren die doorging op donderdag 23 mei in het OC van Marke.

Tussen koesteren en genieten… Op deze uitnodiging gingen zo'n 100 mensen in op het Muziekcafé van 23 mei in het Markse OC. Eenvoudig en sober werd het verhaal gebracht wie en wat Dimitri betekend heeft voor de organisatoren. Welke mens stak achter de muzikant ? Een evocatie van zijn vroegste werk met archiefmateriaal en live-muziek (met Levien, Piet Cottenier en Luc Desmet).
Genieten van het koesteren…

 

Boek Dimitri van Toren

Dimitri Van Toren was een buitenbeentje binnen de Nederlandstalige muziek. Lang voordat hij in Nederland bekend raakte met Hé, kom aan was hij een vaste waarde binnen de kleinkunstwereld. Het spotlicht dat na zijn eerste hit op hem gericht bleef, beviel hem niet.

Op het hoogtepunt van zijn bekendheid, besloot hij een stap terug te zetten. Hij bleef verder werken in de luwte en bleef nieuwe liedjes schrijven. Niemand weet precies hoeveel het er zijn.

Met zijn herkenbare stem, zijn onorthodoxe gitaarspel en zijn vaak diepzinnige teksten, wist hij tot op het laatst volle zalen te boeien.

Alles wat Dimitri van Toren schreef had een betekenis, vertelde een verhaal. In dat opzicht was hij een echte troubadour. Hij had iets te delen met zijn publiek en dat deed hij op zijn eigen manier. Zonder compromissen, los van ander motieven.

In dit boek lees je over zijn muzikale carrière, die al begon in de jaren vijftig van de vorige eeuw, over hoe collega's over hem dachten, over zijn teksten, maar ook over wie de persoon Dimitri van Toren was, een minzaam man die door iedereen die hem kende gewaardeerd werd.

Voor zijn fans zal dit boek veel herkenbaars bevatten, voor wie hem minder goed kent zal het misschien een aanzet zijn om hem en zijn liedjes te ontdekken.

Titel: Dimitri van Toren
Auteur: F. Potters
144 bladzijden

€ 18,-

Portkosten:
Nederland = 7.38 €
België = 2.37 €

DVD afscheidsceremonie Dimitri van Toren

In Memoriam Dimitri van Toren

21 mei 2015 stierf Dimitri van Toren op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Voorafgaand aan de crematie werd op 30 mei 2015 in het cultureel centrum De Kei te Reusel een afscheidsceremonie georganiseerd.

Belangstellenden uit Nederland en België bezochten deze ceremonie om Dimitri zijn laatste eer te bewijzen.

Het werd een muzikaal eerbetoon aan de zanger met het grote hart en de warme stem.

Mede dankzij zijn vaste begeleiders, Pieter Koster, Dirk Schreurs, Onno Kuipers maar ook Elly en Rikkert, Lenny Kuhr, Armand, Miek en Roel, Jan Borger, Veerle Dierckx en Stef Wouters, werd deze middag een waardig en onvergetelijk muzikaal eerbetoon.

Deze dvd toont u een uitgebreid en uniek verslag en is daarmee een waardevol document voor iedere Dimitri van Toren bewonderaar.
Het bevat tevens 2 liedjes van een live concert dat Dimitri gaf op 28 september 2014 te Lekkerkerk.

Kostprijs is € 15,-  + verzendkosten